Cum să profiți la maxim de o Excursie în Bari Puglia

Vizită în Bari Puglia

Bari, capitala vibrantă a regiunii Puglia din sudul Italiei, este o destinație care îmbină perfect istoria bogată cu o atmosferă autentic italiană. Aici, veți descoperi o lume unde tradițiile se întrepătrund cu modernitatea, iar ospitalitatea localnicilor vă va face să vă simțiți ca acasă.

 • Perioada ideală pentru vizită: Vă recomandăm să planificați o escapadă în Bari în special în timpul toamnei, când biletele de avion sunt mai accesibile și numărul turiștilor este mai redus, astfel încât să vă puteți bucura de oraș fără aglomerație. Această perioadă vă oferă șansa de a explora orașul într-un ritm liniștit și de a interacționa mai mult cu locuitorii.
 • Obiective turistice de neratat: Nu ratați ocazia de a vizita centrul istoric al orașului, Bari Vecchia, care este inima culturală și istorică a orașului. Basilica Sfântului Nicolae, Pizzeria & Spaghetti House Bari și Osteria Vini e Cucina (Paglionico) sunt doar câteva dintre locurile care vă vor încânta simțurile și vă vor oferi o experiență culinară de neuitat. De asemenea, Alterno este un alt loc special ce merită adăugat pe lista dvs. de obiective turistice Bari.
 • Explorarea Pugliei: Pentru cei care doresc să descopere mai multe din frumusețile regiunii, Polignano a Mare și Monopoli sunt două orașe vecine accesibile cu trenurile regionale, oferind un contrast fascinant între nou și vechi, precum și priveliști spectaculoase ale mării. Aceste două perle ale Pugliei vă vor îmbogăți vacanța în Bari cu amintiri de neuitat.
Explorarea Pugliei Monopoli

Când planificați călătoria în Bari, aveți libertatea de a alege între închirierea unei mașini pentru flexibilitate maximă sau utilizarea transportului public ca o opțiune mai economică. Indiferent de alegerea făcută, Bari vă va primi cu brațele deschise, gata să vă ofere o experiență autentică în inima Pugliei.

Top 3 motive pentru care Bari este un oraș special ce merită vizitat

Motive pentru care să vizitezi Bari

Bari, adesea numită „Poarta către Est”, este un oraș care stă mărturie tradițiilor comerciale istorice și se distinge printr-un amestec unic de arhitectură renascentistă, barocă, gotică și mediteraneană. Acest oraș, se adaugă unei liste lungi de locuri frumoase din Italia ce merită vizitate. Găsiți mai jos câteva motive pentru a descoperi acest oraș special.

Atracții locale în Bari Italia
 1. Arhitectura Diversificată și Atracțiile Locale
  • Strada Orecchiette: Admirați meșteșugul localnicelor care prepară pasta orecchiette manual chiar sub ochii dvs. Acesta este un spectacol culinar autentic, o artă transmisă din generație în generație.
  • Piazza del Ferrarese și Teatro Margherita: Explorați stilurile arhitecturale variate și istoria bogată expusă în aceste locuri emblemă pentru Bari, fiecare colț dezvăluind o parte din sufletul orașului.
  • Basilica di San Nicola: Cunoscută ca „Orașul Sfântului Nicolae”, Bari găzduiește această bazilică impresionantă, un important loc de pelerinaj și cea mai veche și mare biserică din oraș.
 2. Cultura și Atmosfera Autentică
  • Citta Vecchia: Plimbați-vă pe străduțele înguste și pitorești, descoperiți clădiri antice și piețe animate, unde puteți savura o cafea sau o gustare într-unul dintre numeroasele cafenele și restaurante locale.
  • Citta Nuova: Zona nouă a orașului, dezvoltată la începutul secolului al XIX-lea, vă invită să vă bucurați de bulevarde largi, clădiri elegante și o varietate de hoteluri, cafenele și magazine de lux.
 3. Gastronomia Locală și Tradițiile Culinare
  • Deliciile Bari: Nu plecați din Bari fără să încercați pizza Barese, orecchiette cu sos de roșii, ricotta și busuioc, sau pâinea cu ulei de măsline, reprezentative pentru bucătăria locală.
  • Experiența Serilor în Bari: Seara, orașul vechi prinde viață într-un mod deosebit, oferindu-vă șansa de a vă scufunda în cultura locală și de a trăi momente de neuitat alături de locuitori.
Viața de noapte în Bari Italia

Pe lângă aceste trei motive principale, Bari se bucură de o atmosferă relaxată și autentică, păstrând farmecul tradițional italian mai bine decât multe orașe din nordul Italiei. O vizită în Bari Puglia este o oportunitate de a vă îmbogăți vacanța cu amintiri de neuitat, explorând un oraș cu o arhitectură unică, biserici impresionante și un oraș vechi fascinant, completat de o secțiune modernă și un mal atractiv al mării cu un castel și o promenadă încântătoare.

Relaxare pe plajele din Bari

Relaxare pe plajele din Bari

Dacă căutați un loc unde să vă relaxați sub soarele strălucitor al Italiei, plajele din Bari Puglia sunt destinația perfectă. Cu o selecție variată de plaje, de la cele animate și apropiate de centrul orașului, la cele liniștite și mai izolate, Bari are ceva pentru fiecare vizitator.

Polignano a Mare Cala Paura
 • Lama Monachile (Cala Porto): Această plajă, cu statutul de plajă cu steag albastru, este renumită pentru competițiile de sărituri de pe stânci și peisajele pitorești încadrate între pereți stâncoși. Este locul ideal pentru a vă delecta cu frumusețea naturală a Pugliei și pentru a capta amintiri fotografice impresionante.
 • Cala Paura: Nu departe de Bari, în Polignano a Mare, Cala Paura își întâmpină vizitatorii cu ape cristaline și o curățenie exemplară, confirmată de prestigiosul steag albastru. Acest loc este o alegere excelentă pentru cei care caută siguranță și respect pentru mediu în timpul escapadelor lor pe litoral.
 • Pane e Pomodoro: Situată în inima orașului Bari, plaja Pane e Pomodoro este accesibilă și perfectă pentru o zi de bronzat. Cu o platformă circulară și bănci pentru odihnă, această plajă publică gratuită este o opțiune convenabilă pentru cei care doresc să combine relaxarea la soare cu ușurința accesului la facilitățile urbane.
Vacanță în Bari Puglia

Bari (Puglia) se mândrește cu un total impresionant de 386 de plaje, dintre care 241 sunt considerate relativ neaglomerate și 73 sunt descrise ca fiind pustii. Astfel, aveți șansa de a găsi un colț de paradis doar pentru dumneavoastră. Iată câteva sugestii pentru a vă bucura de liniștea și frumusețea litoralului din Puglia.

Polignano a Mare Bari Italia
 • Plaje pentru Familii și Seniori: Dintre cele 103 plaje prietenoase pentru familii, puteți alege Spiaggia Pane e Pomodoro în Bari pentru facilitățile sale accesibile, sau Spiaggia Torre a Mare în Poggio Delle Ginestre pentru peisajele sale liniștitoare.
 • Plaje Izolate: Pentru cei care preferă intimitatea, cele 73 de plaje pustii sunt o invitație la relaxare și meditație departe de zgomotul și agitația cotidiană.
 • Plaje pentru Patrupezi: Dacă călătoriți cu companioni canini, cele 4 plaje prietenoase cu animalele de companie vă vor permite să vă bucurați de soare alături de prietenii dvs. necuvântători.

Pentru a evita mulțimile și a vă bucura de o experiență autentică, cea mai bună perioadă pentru a vizita plajele din Bari Puglia este în afara sezonului de vârf. Așa că, planificați-vă vacanța în Bari astfel încât să puteți explora în liniște aceste bijuterii ale litoralului italian. Fie că preferați să vă relaxați pe nisipul fin, să explorați fundul mării în timpul unei sesiuni de snorkeling sau să vă bucurați de frumusețile naturale ale coastei, plajele din Bari vă așteaptă să le descoperiți.

Bari Vecchia – Inima istorică a orașului

Bari Vecchia

În inima Bari Puglia, veți găsi Bari Vecchia, centrul istoric al orașului, situat pe o peninsulă între porturile vechi și noi, la sud de Corso Vittorio Emanuele. Acest labirint de străduțe pavate și piațete ascunse este înconjurat de ziduri care îl separă de mare, creând o atmosferă de epocă ce vă transportă înapoi în timp, la epoca romană antică cu monumentele sale notabile.

Stradă în Bari Orasul Vechi
 • Basilica di San Nicola: Vizitați capodopera stilului romanic, construită în secolul al XII-lea, care reprezintă un reper semnificativ în Bari Vecchia. Acest loc de cult impresionant nu este doar un punct de atracție pentru pelerini, dar și o mărturie a arhitecturii istorice a orașului.
 • Cattedrale di San Sabino: Nu departe de Basilica, se află o altă structură romanica, Cattedrale di San Sabino, construită în aceeași perioadă, adăpostind un faimos manuscris iluminat Exultet, datând din jurul anului 1025.
Cattedrale Di San Sabino Bari

Pe lângă aceste două mari biserici, Bari Vecchia este acasă pentru o serie de alte biserici mici, dar arhitectural interesante. Iată lista mai jos.

Biserica Sf. Scholastica Bari
 • Biserica San Gregorio
 • Biserica Sfintei Treimi
 • Biserica Santa Chiara
 • Biserica Sf. Iosif
 • Biserica San Marco din Venetia
 • Biserica Sf. Grigorie si Sf. Scholastica
 • Biserica Sf. Pelagia
 • Biserica lui Isus
 • Biserica Sf. Tereza de Masculii
 • Biserica Sf. Mihail
 • Biserica Vallisa

Aceste lăcașuri de cult sunt încărcate de istorie și merită incluse în itinerariul dumneavoastră de obiective turistice Bari.

În plus, nu trebuie ratate nici Castelul Norman și Fortul San Antonio, alte monumente notabile din centrul istoric, care vă vor oferi o perspectivă asupra istoriei militare și defensive a Bari Vecchia.

În timp ce vă plimbați prin Bari Vecchia, fiecare colț descoperit și fiecare monument vizitat vă vor îmbogăți vacanța în Bari cu o poveste unică, oferindu-vă o experiență autentică și memorabilă în acest oraș plin de viață și istorie.

Explorarea centrului istoric Bari Vecchia

Basilica Sfântului Nicolae Bari

Descoperind Bari Vecchia, vă veți plimba pe străduțele înguste și veți admira clădirile istorice, martore ale trecutului bogat al Pugliei. Fiecare colț al acestui centru străvechi vă va dezvălui povești și tradiții, transformându-vă vacanța în Bari într-o experiență culturală autentică.

 • Itinerariul Explorării: Începeți-vă călătoria în Bari Vecchia cu vizita la Basilica of Saint Nicholas și la Cathedral of San Sabino, apoi lăsați-vă purtați de atmosfera medievală a Castello Normanno Svevo. Pentru a vă planifica vizita eficient, luați în considerare zborurile directe din orașele europene, inclusiv Timișoara, Cluj Napoca și Iași, operate de Wizz Air, pentru a ajunge în inima Pugliei la prețuri accesibile.
 • Cazare și Bucătărie Locală: Pentru a vă bucura de confort și ospitalitate, Hotel Cristal este recomandat pentru curățenia, prețurile accesibile și locația convenabilă. Nu uitați să gustați din focaccia barese proaspăt coaptă oferită de micii brutari din Bari Vecchia, cum ar fi Panificio Santa Rita, pentru a vă îmbogăți experiența culinară.
 • Transport și Buget: Explorarea orașului și a împrejurimilor este facilă datorită transportului public eficient și ieftin din Puglia. Un buget estimativ pentru un city break de 4 zile în Bari ar include aproximativ 50 de euro/noapte pentru cazare, 5 euro pentru micul dejun și 30 de euro pentru cină, pentru două persoane, permițându-vă să vă concentrați pe descoperirea obiective turistice Bari fără griji financiare.
Teatrul Margarita Bari

Aceste detalii vă vor ajuta să vă organizați de vizitat în Bari un itinerar care să cuprindă toate aspectele esențiale ale Bari Vecchia, transformându-vă sejurul într-o amintire de neuitat.

Castello Svevo și alte comori arhitectonice

Castelul Svevo Bari

Pe măsură ce vă plimbați prin Bari Puglia, nu puteți rata Castello Svevo, o bijuterie arhitectonică ce vă așteaptă să-i descoperiți istoria fascinantă și structura impunătoare. Construit inițial în 1131, acest castel a fost martorul a numeroase transformări, fiecare adăugându-și amprenta asupra caracterului său unic.

 • Structura Originală: Castelul a fost reconstruit între 1233-1240 sub împăratul Frederick al II-lea și arhitectul Guido del Vasto, păstrându-și structura defensivă originală ce a rezistat testului timpului.
 • Evoluția Castelului: De-a lungul istoriei, Castello Svevo a aparținut lui Ferrante de Aragon și mai târziu a fost donat familiei Sforza, transformându-se într-o reședință fortificată de lux și un centru de întâlnire pentru artiști și scriitori.

Iată mai jos lista cu câteva obiective care vă vor atrage atenția.

 • Portalul Got Sculptat: Accesul în castel se face printr-un portal gotic sculptat ce conduce la o sală cu coloane și tavan boltit, legând exteriorul de curtea interioară intimă.
 • Turnul Bizantin-Norman: Parte a structurii originale, turnul oferă o perspectivă asupra tehnicilor de construcție ale epocii și a importanței strategice a castelului.
 • Bastioanele și Turnurile Sulita: Adăugate de Isabella de Aragon, aceste fortificații demonstrează adaptabilitatea castelului la cerințele defensive ale diferitelor perioade istorice.

Castelul nu este doar o atracție în sine, ci și un punct central de unde puteți explora alte comori arhitectonice ale orașului, cum ar fi Catedrala Sfântul Sabin și Palatul Simi, fiecare cu poveștile lor unice și contribuțiile la patrimoniul cultural al Bari Puglia.

După o zi plină de explorări, odihniți-vă la una dintre numeroasele cazări din apropiere, precum Palace Hotel sau Hotel Boston, unde ospitalitatea și confortul sunt la ordinea zilei, asigurându-vă că veți avea energie pentru a continua descoperirea.

În concluzie, Castello Svevo este un punct de referință pentru oricine dorește să înțeleagă trecutul și arhitectura orașului Bari, fiind un capitol impresionant în istoria bogată a regiunii Puglia.

Comorile artistice ale Bari

Castel Del Monte Bari

Din momentul în care pășiți în Bari Puglia, vă veți simți copleșiți de bogăția artistică a orașului. Iată câteva dintre comorile pe care nu ar trebui să le ratați în vizita dumneavoastră. Lista, mai jos.

 • Basilica di San Nicola
  • Construită în 1197, această bazilică remarcabilă este un simbol al orașului și un loc de pelerinaj pentru creștini din întreaga lume. Moaștele Sfântului Nicolae, patronul orașului, sunt păstrate aici și atrag vizitatori dornici să se conecteze cu istoria profundă a locului.
  • Cripta bazilicii este un labirint de relicve religioase, oferindu-vă o fereastră spre trecutul spiritual al Bari.
 • Biserica San Sabino
  • Construcția din 1292, cu arhitectura sa romanică, completează peisajul religios al orașului. Biserica vă invită să explorați și să admirați frescele din secolul al 14-lea și icoana bizantină a Fecioarei din Constantinopol, mărturii ale influențelor culturale care au modelat Bari.
 • Castello Normanno Svevo
  • Acest exemplu impresionant de arhitectură militară medievală a fost construit în secolul al 12-lea și astăzi găzduiește un muzeu. Vă puteți bucura de o priveliște panoramică asupra Mării Adriatice și a orașului, în timp ce vă imaginați viețile celor care au pășit pe aceleași coridoare acum secole.

Pe lângă aceste structuri istorice, Bari este un centru vibrant de artă și cultură.

 • Pinacoteca Metropolitană: Acest muzeu de artă italiană vă va oferi o perspectivă asupra evoluției stilurilor artistice, de la Renaștere până în prezent.
 • Teatro Petruzzelli: Vizitând unul dintre cele mai mari teatre din Italia, vă veți simți parte din istoria culturală a Bari, fie că este vorba de o operă clasică sau de un spectacol modern.

Pentru a vă asigura că nu ratați niciuna dintre aceste comori în vacanța în Bari, planificați-vă timpul astfel încât să puteți aprecia fiecare dintre aceste bijuterii culturale. Fiecare vizită în aceste locuri nu este doar o lecție de istorie, ci și o oportunitate de a vă conecta cu spiritul orașului și de a înțelege de ce Bari este o destinație atât de specială pentru obiective turistice Bari.

Gastronomia locală și unde să mănânci în Bari

Gastronomia locală Orechiette

Descoperind gastronomia locală a Bari Puglia, vă veți îndrăgosti iremediabil de specialitățile culinare ale străzii, care reflectă tradiția și pasiunea pentru bucătăria autentică. Aceste delicii sunt create cu măiestrie de nonne-le bareze, femeile locale care păstrează vii rețetele tradiționale și vă oferă o experiență gastronomică memorabilă.

Orechiette
 • Orechiette: Pastele în formă de urechiușe, reprezintă un simbol al Bari și sunt adesea servite cu „cime di rapa” (broccoli rabe), un amestec savuros ce îmbină textura fermă a pastelor cu gustul intens al legumelor.
 • Cavatelli: O altă varietate de paste, cavatelli, perfecte pentru a prinde sosul, oferindu-vă o experiență culinară bogată și satisfăcătoare.
 • Covrigei: O gustare crocantă și sărată, covrigeii sunt ideali pentru a fi savurați alături de un pahar de vin local, reflectând simplitatea și eleganța bucătăriei din Bari.
Cavatelli

Pentru a vă bucura de aceste specialități la prețuri accesibile, căutați nonne-le bareze în piețele locale sau în zonele aglomerate, unde aceste femei vând produsele lor făcute manual, o adevărată lecție de istorie și cultură culinară. Fiecare dintre aceste preparate vă va duce într-o călătorie culinară autentică, permițându-vă să gustați esența orașului Bari.

Pentru a vă îmbogăți vacanța în Bari cu o experiență culinară completă, nu ratați oportunitatea de a vizita restaurantele locale care vă vor încânta cu preparate tradiționale, reinterpretate în stil modern. Câteva sugestii unde să mâncați în Bari le găsiți mai jos.

 • La Cecchina: Acest restaurant vă oferă o selecție de paste făcute în casă, într-o atmosferă caldă și primitoare, ideală pentru a savura aromele Pugliei.
 • Al Pescatore: Pentru iubitorii de fructe de mare, acest restaurant de pe malul mării este locul perfect pentru a gusta din peștele proaspăt și fructele de mare, gătite cu măiestrie în stil barez.
 • Panificio Fiore: O brutărie tradițională unde puteți încerca focaccia barese, un alt deliciu local ce nu trebuie ratat.

Explorând obiective turistice din Bari, nu uitați să includeți și plăcerile culinare pe lista dumneavoastră, pentru că gastronomia este o parte esențială a oricărei vacanțe în Bari. Fiecare restaurant sau piață vă va deschide poarta către o lume a gusturilor și aromelor care vă vor marca amintirea orașului Bari, un oraș cu adevărat special.

Istoria fascinantă a orașului Bari

Istoria Orașului Bari Puglia

Bari, orașul cu o istorie fascinantă, este nu doar capitala regiunii Apulia și a provinciei Bari, ci și o mărturie vie a trecutului bogat al Italiei. Cu peste 600 000 de locuitori, Bari este un centru vibrant, care își păstrează moștenirea culturală și istorică, oferindu-vă o perspectivă autentică asupra evoluției zonei de-a lungul secolelor.

 • Centrul Comercial al Mării Mediterane: În trecut, Bari a fost un important centru comercial, cunoscut pentru portul său activ, care a jucat un rol esențial în comerțul maritim și schimburile culturale între est și vest. Acest fapt a contribuit la dezvoltarea orașului ca un loc de întâlnire pentru diferite culturi și tradiții.
 • Moștenirea Arhitecturală: Bari își etalează trecutul prin arhitectura diversificată, cu structuri care datează din epoca romană până în perioada medievală și renascentistă. De exemplu, Castelul Svevo și Basilica di San Nicola sunt doar două dintre monumentele care vă vor încânta privirea și vă vor transporta în timp, oferindu-vă o fereastră spre diversele epoci istorice care au modelat orașul.
 • Cultura și Tradițiile Locale: Păstrându-și tradițiile și obiceiurile, Bari oferă o experiență culturală bogată. Festivalurile, evenimentele și gastronomia locală sunt influențate de moștenirea istorică a orașului, iar explorarea acestora este o modalitate excelentă de a vă conecta cu spiritul autentic al regiunii.
Explorând Bari Puglia

Aceste puncte de referință istorice și culturale sunt doar câteva dintre motivele pentru care Bari este considerat un oraș special, cu o istorie care continuă să inspire și să fascineze vizitatorii din întreaga lume. Pe măsură ce vă plimbați prin străzile sale, fiecare piatră și clădire vă vor povesti capitole din trecutul orașului, transformându-vă vacanța în Bari într-o lecție vie de istorie.

Ce mai poți vizita în Regiunea Puglia?

Regiunea Puglia Otranto

Pe lângă frumusețea și ospitalitatea orașului Bari, regiunea Puglia are multe alte comori care așteaptă să fie explorate. Iată câteva sugestii pentru a vă extinde orizonturile și a vă îmbogăți vacanța în Bari cu experiențe memorabile:

Trulli din Alberobello
 • Situri Istorice și Arhitecturale
  • Castel del Monte: Descoperiți misterul și armonia matematică a acestui castel unic construit între 1229-1240, cunoscut pentru originea sa enigmatică.
  • Trulli din Alberobello: Vizitați aceste structuri tradiționale cu acoperișuri conice, recunoscute ca patrimoniu UNESCO, și simțiți farmecul autentic al Pugliei.
  • Sassi di Matera: Lăsați-vă impresionat de aceste locuințe săpate în piatră, unele dintre cele mai vechi așezări umane, și experimentați o călătorie în timp.
 • Peisaje Naturale și Plaje
  • Coasta Adriatică și Ionică: Admirați contrastul dintre stâncile abrupte și grotele nordului, cu apele turcoaz, și plajele de nisip fin și apele cristaline ale sudului.
  • Otranto și Gallipoli: Explorați aceste orașe de coastă pline de istorie și bucurați-vă de plajele lor fermecătoare, perfecte pentru o zi de relaxare sub soarele mediteranean.
 • Gastronomie și Vinuri
  • Bucătăria Puglieză: Nu plecați din regiune fără să încercați burrata cremoasă, orecchiette, pastele în formă de urechi și tiella, o tigaie plină de fructe de mare și orez, care vă vor încânta papilele gustative.
  • Rutele Vinicole: Puglia este și o regiune renumită pentru vinurile sale. Participați la degustări și vizitați podgoriile pentru a descoperi varietățile locale de vinuri.

Pentru a vă bucura la maxim de aceste experiențe, cel mai bine este să vizitați Puglia în timpul primăverii sau toamnei, când vremea este blândă și turistii sunt mai puțini. Așadar, nu ezitați să vă planificați vacanța în Bari și să includeți aceste obiective turistice pe lista dvs. de vizitat, pentru o experiență completă în inima Pugliei.

Concluzie

Concluzie privind vizita în Bari Puglia

Gândurile finale se împletesc într-o armonie de istorie, cultură și gastronomie, subliniind bogăția și diversitatea Bari Puglia ca destinație de călătorie. Prin explorarea centrului istoric Bari Vecchia, aprecierea monumentelor majestuoase și degustarea specialităților culinare, fiecare vizitator își poate îmbogăți propriile experiențe, acumulând amintiri memorabile. Frumusețea naturală și plajele pitorești amplifică atractivitatea regiunii, transformând orice vizită într-un mozaic de clipe de neuitat.

Revenirea acasă după o călătorie în Bari lasă în urmă un ecou al ospitalității locale și o profundă apreciere pentru viața autentic italiană. Invitația este deschisă pentru cei care își doresc să cerceteze mai departe și să descopere alte comori ale Pugliei, fiecare experiență adăugând culoare amintirilor. Acest periplu în Bari Puglia se încheie cu speranța că nu este doar un sfârșit, ci un punct de plecare pentru noi aventuri în inima Italiei de sud.


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *