Care sunt cele mai puțin cunoscute plaje din Grecia?

Care sunt cele mai puțin cunoscute plaje din Grecia

Grecia este renumită pentru insulele sale pitorești, însă unele dintre ele rămân încă neexplorate de masele de turiști, oferind plaje de vis și peisaje naturale minunate. Te întrebi care sunt cele mai puțin cunoscute plaje din Grecia unde ți-ai putea petrece vacanța? Iată care sunt aceste plaje cu mai puțină notorietate dar unde te vei putea bucura de o vacanță de neuitat.

Folegandros – Mică și liniștită, cu plaje superbe și sate tradiționale

Folegandros - Mică și liniștită, cu plaje superbe și sate tradiționale

Folegandros, o insulă din grupul Cicladelor de Vest, este o destinație care îți va fura inima din momentul în care pășești pe țărâmul său. Cu străzile sale pavate cu piatră și casele tradiționale, Folegandros oferă o experiență autentică grecească, departe de agitația insulelor mai populare.

Ce e bine să știi dacă vrei să mergi în vacanță în Folegandros?

Folegandros - Mică și liniștită, cu plaje superbe și sate tradiționale 2
 • Localizare: Folegandros face parte din arhipelagul Cicladelor, situându-se între insulele Milos și Sikinos.
 • Atracții Principale: Chora, capitala insulei, este renumită pentru străzile sale înguste pavate cu piatră, casele albe cu uși și ferestre colorate viu, și pentru atmosfera sa liniștită.
 • Arhitectura: Arhitectura tradițională a satelor de pe insulă este un punct de atracție major, cu clădirile sale albe și acoperișurile de culoare albastră sau roșie, oferind o priveliște de neuitat.

Ce atracții de vacanță găsești în Folegandros?

Folegandros - Mică și liniștită, cu plaje superbe și sate tradiționale 3
 • Chora: Centrul istoric al insulei, construit în jurul și în interiorul cetății medievale (Kastro), situat pe marginea unei stânci. Străzile pavate te vor conduce spre piețele pitorești umbrite de copaci înalți, locuri perfecte pentru a te odihni și a te bucura de o băutură răcoritoare.
 • Panagia Rock: O plimbare până la vârful acestei stânci îți oferă o vedere panoramică spectaculoasă asupra Mării Egee.
 • Plajele: Folegandros oferă o varietate de plaje, de la cele izolate la cele mai aglomerate, unde poți să înoți în ape limpezi ca cristalul.
 • Gastronomia Locală: În Chora, tavernele încep să se umple odată cu lăsarea serii, servind preparate tradiționale delicioase, cum ar fi matsata (un tip local de paste), brânza souroto și diverse plăcinte. Nu pierde ocazia să încerci dulciurile tradiționale și rakomelo, un amestec de miere cu o băutură alcoolică distilată puternică.

Ce locuri poți vizita în Folegandros?

Folegandros - Mică și liniștită, cu plaje superbe și sate tradiționale 5
 • Karavostasis Village: Portul insulei, unde poți vizita biserica mică a Sfântului Artemios și te poți bucura de o zi pe plaja satului.
 • Agali: Un sat mic construit în jurul golfului cu același nume. Vizitează capelele din zonă și farul de pe Capul Aspropounta, accesibil pe jos, pentru o priveliște minunată a Mării Egee.
 • Ano Meria: Al doilea cel mai mare sat de pe insulă, este un sat agricol unde casele nu sunt doar locuri de locuit, ci unități agricole autonome. Vizitarea Muzeului de Artă Populară îți va oferi o perspectivă asupra vieții rurale tradiționale.

Alte informații care-ți vor fi utile pentru vacanța în Folegandros

Folegandros - Mică și liniștită, cu plaje superbe și sate tradiționale 4
 • Acces: Folegandros este conectată cu Pireu și alte porturi din Egee. Feriboturile convenționale fac ruta „Pireu – Folegandros” în aproximativ 9 ore, în timp ce cele rapide în aproximativ 4 ore.
 • Cazare: Chora găzduiește majoritatea hotelurilor de pe insulă, oferind o gamă variată de opțiuni de la simplu la lux.
Folegandros - Mică și liniștită, cu plaje superbe și sate tradiționale 6

Folegandros este cu adevărat o bijuterie ascunsă a Greciei, ideală pentru cei care caută să se bucure de natură, plaje de vis și o atmosferă autentică grecească, departe de mulțimile turistice. Această frumusețe naturală mai puțin vizitată, se alătură cu succes locurilor frumoase din Grecia pe care să le vizitezi, alăturându-se celor mai frumoase plaje din Grecia pe care să le vizitezi.

Anafi – Aproape de Santorini, dar mult mai liniștită și neexplorată

Anafi - Aproape de Santorini, dar mult mai liniștită și neexplorată

Anafi: O Oază de Liniște în Inima Egeei

Anafi este o insulă grecească mică și liniștită, situată la sud-est de Santorini, în arhipelagul Cicladelor.

Anafi - Aproape de Santorini, dar mult mai liniștită și neexplorată 3

Cu peisaje naturale spectaculoase, plaje neatinse și o atmosferă de liniște, Anafi reprezintă destinația perfectă pentru cei care caută să se îndepărteze de aglomerația turistică și să se reconecteze cu natura.

Ce Poți Face în Anafi?

Anafi - Aproape de Santorini, dar mult mai liniștită și neexplorată 5
 • Explorarea Satelor Tradiționale: Chora, capitala insulei, este un sat cicladic tipic, cu case albe și străduțe înguste. Este un loc perfect pentru plimbări relaxante și pentru a te bucura de priveliștile panoramice asupra Mării Egee.
 • Plaje: Anafi oferă o selecție de plaje minunate, de la cele accesibile pe jos sau cu mașina, până la cele izolate, accesibile doar pe cale maritimă. Plaja Klisidi este una dintre cele mai accesibile și populare, în timp ce plaja Roukounas este mai izolată și oferă un cadru perfect pentru relaxare.
 • Drumeții: Insula este un paradis pentru iubitorii de drumeții, oferind trasee ce conduc spre vârfuri muntoase, mănăstiri ascunse și plaje izolate.
 • Monumente Istorice: Unul dintre cele mai impresionante monumente ale insulei este Mănăstirea Zoodochos Pigi, situată pe un vârf de munte. Mănăstirea oferă vederi uimitoare asupra insulei și a mării.

Gastronomia specifică insulei Anafi

Kimolos - Vecină cu Milos, are plaje nisipoase și peisaje naturale impresionante 7

Gastronomia în Anafi este bazată pe produse locale și rețete tradiționale grecești. Nu rata să încerci mezedes (aperitive grecești) în tavernele locale, alături de un pahar de ouzo sau vin local.

Ce variante de cazare poți găsi în Anafi?

Anafi - Aproape de Santorini, dar mult mai liniștită și neexplorată 7

Chiar dacă Anafi este o insulă neexplorată și mai puțin dezvoltată turistic, vei găsi opțiuni de cazare ce variază de la camere închiriate de localnici la pensiuni mici și confortabile.

Cum Ajungi în Anafi

Anafi - Aproape de Santorini, dar mult mai liniștită și neexplorată 6

Accesul în Anafi se face în principal prin feribot de la Santorini, care oferă conexiuni regulate, făcând din aceasta o destinație accesibilă pentru cei care vizitează Santorini și doresc să exploreze mai departe.

Anafi - Aproape de Santorini, dar mult mai liniștită și neexplorată 2

Anafi reprezintă o destinație ideală pentru cei care caută să evadeze într-un colț de rai liniștit și nealterat de turismul de masă, oferind o experiență autentică grecească.

Sikinos – Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită.

Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită

Sikinos este una dintre insulele grecești din arhipelagul Cicladelor, care reușește să-și păstreze autenticitatea și tradițiile în fața turismului de masă.

Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 2

Cu satele sale pitorești, plaje izolate și peisaje naturale neatinse, Sikinos oferă o experiență de neuitat pentru călătorii care caută liniște și o evadare din agitația cotidiană.

Ce locuri poți vizita pe insula Sikinos?

Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 3
 • Chora: Capitala insulei, Chora, este divizată în două părți: Kastro și Chorio. Kastro oferă o priveliște impresionantă asupra Mării Egee, în timp ce Chorio te va încânta cu străduțele sale înguste și casele tradiționale albe.
 • Mănăstirea Zoodochos Pigi: Situată la o plimbare de aproximativ 20 de minute de Chora, mănăstirea din secolul al XVII-lea este un loc de pace și reculegere, oferind vederi spectaculoase asupra insulei.
 • Plaje: Sikinos nu este cunoscută pentru plajele aglomerate, ci mai degrabă pentru cele izolate și liniștite. Unele dintre cele mai frumoase sunt Alopronia, Agios Georgios și Malta, care sunt perfecte pentru relaxare și înot în ape cristaline.

Gastronomia și Cultura insulei Sikinos

Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 5
 • Gastronomie: Bucătăria locală este simplă, dar delicioasă, cu accent pe produsele locale proaspete. Nu rata să încerci mezedes (aperitive grecești) în tavernele locale, alături de un pahar de vin produs local.
 • Evenimente Culturale: Sikinos găzduiește diverse festivaluri și evenimente culturale pe parcursul anului, mai ales în timpul verii. Acestea sunt o oportunitate excelentă de a experimenta cultura și tradițiile locale.

Pentru vacanța ta în Sikinos e bine să știi…

Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 4
 • Cazare: Există o varietate de opțiuni de cazare, de la pensiuni familiale la case de oaspeți tradiționale. Este recomandat să rezervați din timp, mai ales în sezonul de vârf.
 • Transport: Sikinos este accesibilă prin feribot din Pireu sau din insulele învecinate. Insula este destul de mică, așa că se poate explora pe jos sau cu scutere închiriate.
Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 8
Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 11
Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 9
Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 10

Sikinos este locul perfect pentru a te deconecta, a te bucura de natură și a te reconecta cu tradițiile grecești. Această mică insulă pașnică promite o experiență autentică și relaxantă, departe de zgomotul și agitația lumii moderne.

Kimolos – Vecină cu Milos, are plaje nisipoase și peisaje naturale impresionante.

Kimolos - Vecină cu Milos, are plaje nisipoase și peisaje naturale impresionante.

Kimolos, o insulă pitorească situată în apropierea insulei Milos în arhipelagul Cicladelor, este o destinație perfectă pentru turiștii care caută plaje nisipoase, peisaje naturale impresionante și o atmosferă autentică grecească.

Kimolos - Vecină cu Milos, are plaje nisipoase și peisaje naturale impresionante 2

În continuare, voi răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări legate de vizitarea Kimolos, cu scopul de a-ți oferi toate informațiile necesare pentru o călătorie memorabilă.

Cum ajungi în Kimolos?

Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 6

Kimolos este accesibilă prin feribot, fie direct din Pireu (portul Atena), fie prin transfer de pe insula Milos, care are un aeroport deservit de zboruri interne. Călătoria cu feribotul din Pireu durează aproximativ 4-7 ore, în funcție de tipul feribotului, în timp ce transferul de la Milos este scurt și frecvent.

Ce plaje să vizitezi în Kimolos?

Kimolos - Vecină cu Milos, are plaje nisipoase și peisaje naturale impresionante 4
 • Prassa (sau Agios Georgios): Cea mai cunoscută plajă a insulei, cu nisip alb fin și ape turcoaz.
 • Mavrospilia: O plajă mai izolată, perfectă pentru cei care caută liniște și peisaje naturale.
 • Ellinika: Aici poți vedea ruinele antice scufundate chiar sub suprafața apei, o opțiune ideală pentru snorkeling.

Ce poți face în Kimolos?

Kimolos - Vecină cu Milos, are plaje nisipoase și peisaje naturale impresionante 3
 • Explorarea satului Chorio: Chorio este singurul sat semnificativ de pe insulă și îți oferă o perspectivă asupra vieții tradiționale grecești.
 • Vizitarea Castelului: Ruinele unui castel vechi oferă vederi panoramice uimitoare asupra insulei și a mării înconjurătoare.
 • Tururi de snorkeling și scufundări: Apele limpezi și biodiversitatea marină fac din Kimolos un loc perfect pentru activități subacvatice.

Unde să mănânci în Kimolos?

Kimolos - Vecină cu Milos, are plaje nisipoase și peisaje naturale impresionante 6

În Kimolos, vei găsi o serie de taverne tradiționale unde poți savura fructe de mare proaspete, mezedes și alte specialități locale. Unele recomandări includ:

 • To Kyma: Situată în port, această tavernă este renumită pentru fructele de mare.
 • Sardis: Taverna oferă o terasă cu vederi frumoase și o gamă largă de preparate locale.

Ce cazare este disponibilă?

Sikinos - Insulă pașnică, ideală pentru o evadare liniștită 6

Kimolos oferă o varietate de opțiuni de cazare, de la pensiuni tradiționale și camere de închiriat, la vile și mici hoteluri boutique. Multe dintre acestea sunt situate în apropierea satului Chorio sau de-a lungul coastelor, oferind acces ușor la plaje și vederi impresionante asupra mării.

Sfaturi pentru A călători în Kimolos

Kimolos - Vecină cu Milos, are plaje nisipoase și peisaje naturale impresionante 5
 • Transportul pe insulă: Chiar dacă Kimolos este o insulă mică, închirierea unui vehicul (scooter, ATV sau mașină) poate fi o idee bună pentru a explora plajele și zonele mai izolate.
 • Apa potabilă: Este recomandabil să ai întotdeauna la tine apă îmbuteliată, deoarece sursele de apă potabilă pot fi limitate în anumite zone ale insulei.
 • Protecție solară: Asigură-te că te protejezi de soare, în special vara, perioadă când temperaturile pot atinge valori extrem de ridicate.

Kimolos este cu adevărat o bijuterie ascunsă în Ciclade, oferind o experiență autentică grecească departe de mulțimile de turiști. Cu plaje sălbatice, ape cristaline și o comunitate locală primitoare, Kimolos promite o vacanță relaxantă și revigorantă.

Schinoussa – Parte din grupul de insule Ciclade Mici, renumită pentru plajele sale izolate.

Schinoussa este o mică insulă grecească parte din grupul de insule Ciclade Mici, care atrage vizitatorii prin plajele sale izolate și peisajele sale pitorești.

Schinoussa - Parte din grupul de insule Ciclade Mici, renumită pentru plajele sale izolate.

Dacă ești în căutarea unei destinații liniștite, departe de aglomerația turistică, Schinoussa ar putea fi locul perfect pentru tine.

Schinoussa - Parte din grupul de insule Ciclade Mici, renumită pentru plajele sale izolate 5

Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări legate de această insulă încântătoare, pentru a-ți planifica vizita.

Cum ajungi în Schinoussa?

Schinoussa - Parte din grupul de insule Ciclade Mici, renumită pentru plajele sale izolate 2

Pentru a ajunge în Schinoussa, majoritatea vizitatorilor optează pentru feribotul din Pireu (Atena) sau din insulele învecinate mai mari, cum ar fi Naxos sau Amorgos. Deși nu există zboruri directe, conexiunile frecvente cu feribotul fac din Schinoussa o destinație accesibilă pentru cei care caută un colț de rai.

Ce plaje să vizitezi pe Schinoussa?

Schinoussa - Parte din grupul de insule Ciclade Mici, renumită pentru plajele sale izolate 3
 • Plaja Livadi: Una dintre cele mai mari și frumoase plaje ale insulei Schinoussa, Livadi este renumită pentru nisipul său fin și apele cristaline.
 • Plaja Tsigouri: Aproape de Chora, principalul sat al insulei Schinoussa, Tsigouri oferă ape limpezi și este ideală pentru înot și relaxare.
 • Plaja Psili Ammos: Considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Ciclade, Psili Ammos este perfectă pentru cei care caută liniște și izolare.

Unde să mănânci în Schinoussa?

taverna 1

Gastronomia locală în Schinoussa este bazată pe produsele proaspete de la fermele locale și pe fructele de mare. Iată câteva sugestii:

 • Taverna Limani: Situată în portul Mersini, această tavernă oferă fructe de mare proaspete și o vedere splendidă asupra mării.
 • Del Sol Café Bar Restaurant: În Chora Schinoussa, Del Sol este locul perfect pentru a te bucura de preparate locale într-un decor modern.

Ce poți face în Schinoussa?

Schinoussa - Parte din grupul de insule Ciclade Mici, renumită pentru plajele sale izolate 4
 • Drumeții: Schinoussa este ideală pentru drumeții, oferind trasee care traversează insula și oferă vederi spectaculoase asupra Mării Egee.
 • Explorarea satelor: Chora este inima culturală a insulei Schinoussa, un loc unde poți experimenta ospitalitatea locală și tradițiile.
 • Snorkeling: Apele limpezi și bogăția vieții marine fac din Schinoussa un loc excelent pentru snorkeling.

Ce cazare este disponibilă pe Schinoussa?

Schinoussa - Parte din grupul de insule Ciclade Mici, renumită pentru plajele sale izolate 6

Insula Schinoussa oferă o gamă variată de opțiuni de cazare, de la camere de oaspeți și pensiuni la mici hoteluri de familie. Multe dintre acestea sunt situate în apropierea plajelor sau în Chora, oferind ușurință în accesul la principalele atracții ale insulei.

Sfaturi pentru călători în Schinoussa

 • Planificare în Avans: În special în lunile de vară, este recomandat să-ți rezervi cazarea și transportul cu feribotul în avans.
 • Apă și Provizii: Fiind o insulă mică, este bine să ai la tine apă și orice alte provizii necesare pentru excursii sau plaje izolate.
 • Respectarea Naturii: Schinoussa este un paradis natural, astfel este important să păstrăm plajele și traseele de drumeții curate și să protejăm mediul înconjurător.

Schinoussa își așteaptă vizitatorii cu brațele deschise, oferind o experiență autentică grecească, departe de tumultul și agitația turistică a insulelor mai mari. Cu plajele sale izolate, peisajele sale naturale impresionante și atmosfera sa pașnică, Schinoussa este cu adevărat o bijuterie ascunsă în inima Mării Egee.

Iraklia – Cea mai mare din grupul de insule Ciclade Mici, cu ape cristaline și peisaje naturale.

IRAKLI

Iraklia este o mică insulă grecească, parte a grupului de insule Ciclade Mici, renumită pentru apele sale cristaline și peisaje naturale impresionante.

IRAKLI 2

Este un loc perfect pentru cei care caută să scape de aglomerația turistică și să se bucure de frumusețea simplă a Greciei.

Cum ajungi pe Iraklia?

IRAKLI 4

Majoritatea vizitatorilor ajung pe Iraklia cu feribotul, fie direct din Pireu (portul Atena), fie din insulele învecinate mai mari, cum ar fi Naxos sau Paros. Există servicii de feribot regulat, dar este important să verifici orarele în avans, deoarece frecvența poate varia în funcție de sezon.

Ce plaje să vizitezi pe Iraklia?

IRAKLI 3
 • Plaja Livadi: Cunoscută pentru nisipul său fin și apele cristaline, Livadi este ideală pentru înot și relaxare sub soare.
 • Plaja Agios Georgios: Situată aproape de port, această plajă oferă ape limpezi și vederi spectaculoase asupra mării Egee.
 • Plaja Karvounolakos: O plajă mai izolată, cunoscută pentru peisajele sale naturale și pentru snorkeling datorită apei sale limpezi.

Ce activități poți face pe Iraklia?

IRAKLI 5
 • Explorarea peșterilor: Iraklia este casa unor peșteri impresionante, inclusiv Peștera St. John, care este plină de stalactite și stalagmite.
 • Drumeții: Insula oferă trasee de drumeții minunate care te conduc prin peisaje naturale pitorești, oferind șansa de a descoperi flora și fauna locală.
 • Observarea stelelor: Datorită poluării luminoase reduse, Iraklia este un loc excelent pentru observarea stelelor și a constelațiilor.

Unde să mănânci pe Iraklia?

taverna 2

Insula oferă câteva taverne tradiționale unde poți savura mâncăruri grecești delicioase, bazate pe fructe de mare și pe produsele agricole ale insulei. Nu rata să încerci specialitățile locale în satul principal sau în apropierea plajelor.

Ce cazare este disponibilă pe Iraklia?

Pe Iraklia, vei găsi o gamă variată de opțiuni de cazare, de la pensiuni și camere de închiriat la mici hoteluri de familie. Multe dintre acestea oferă vederi spectaculoase asupra mării și sunt situate în apropierea plajelor sau în satele pitorești.

Sfaturi pentru călători în Iraklia

IRAKLI 6
 • Planificare în Avans: Este recomandat să-ți rezervi cazarea și transportul cu feribotul în avans, mai ales în sezonul de vârf.
 • Apa potabilă: Este bine să ai la tine apă îmbuteliată, mai ales când explorezi plajele mai izolate sau traseele de drumeții.
 • Protecție solară și pălărie: Nu uita să te protejezi de soare, având în vedere că vara temperaturile pot fi ridicate.

Iraklia este un paradis ascuns care așteaptă să fie descoperit, oferind o experiență autentică grecească, departe de mulțimile de turiști. Cu plajele sale izolate, apele cristaline și peisajele naturale, Iraklia promite o vacanță de neuitat pentru iubitorii de natură și liniște.

Samothraki – Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice.

Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice.

Insula Samothraki, situată în Marea Egee de nord și făcând parte din regiunea Tracia, este un refugiu ideal pentru iubitorii de natură, cu cascade impresionante, canioane, păduri și plaje sălbatice.

Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice 2

Aici, te poți bucura de o escapadă liniștită, departe de aglomerația cotidiană.

Cum Ajungi pe Insula Samothraki?

Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice 3

Pentru a ajunge pe Samothraki, singura opțiune este feribotul din orașul Alexandroupolis. Portul principal al insulei, Kamariotisa, este punctul de sosire pentru toate feriboturile de pe continent, iar de aici poți călători ușor către principalele atracții ale insulei.

Ce Activități Poți Face pe Samothraki?

Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice 4
 • Explorarea Cascadelor și Canioanelor: Râul Fonias oferă o serie de cascade și bazine naturale, ideale pentru înot și relaxare. Urcați ușor în deal pentru a descoperi aceste minuni naturale.
 • Vizitarea Parcului Arheologic: Pe Samothraki vei găsi un parc arheologic unde a fost descoperită faimoasa statuie Nike din Samothraki, astăzi expusă la Luvru.
 • Alpinism: Datorită peisajului său montan, Samothraki este o destinație populară printre alpiniști.

Care Sunt Cele Mai Frumoase Plaje pe Samothraki?

Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice 5
 • Plaja Pahia Amos: Este cunoscută pentru nisipul său fin și lungimea de aproximativ 800 m. În timpul verii, apa cristalină și nisipul auriu atrag mulți vizitatori.
 • Plaja Vatos: O plajă mai izolată, Vatos este accesibilă pe jos sau cu barca și este cunoscută pentru peisajele sale sălbatice și liniștea pe care o oferă.
 • Plaja Kipos: O altă plajă izolată, perfectă pentru cei care caută liniște departe de mulțimi. Kipos nu are facilități, așa că este recomandat să veniți pregătiți.

Unde să Mănânci pe Samothraki?

Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice 9

Insula oferă o varietate de taverne tradiționale unde poți savura mâncăruri locale delicioase. Peștele și fructele de mare sunt mereu proaspete, iar mezedele (aperitivele) grecești sunt o alegere excelentă pentru a gusta din bucătăria locală.

Ce Cazare este Disponibilă pe Samothraki?

Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice 8

Pe Samothraki, vei găsi o gamă variată de opțiuni de cazare, de la pensiuni și camere de închiriat la campinguri și locuri de cazare mai tradiționale. Este recomandat să rezervați în avans în timpul sezonului de vârf.

Sfaturi pentru Călători în Samothraki

Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice 5
 • Transportul pe insulă: Este recomandat să închiriezi o mașină sau un scuter pentru a explora insula, deoarece transportul public poate fi limitat.
 • Protecție solară: Nu uita de protecție solară, pălărie și apă, mai ales în lunile de vară când temperaturile pot fi ridicate.
 • Încălțăminte adecvată: Dacă plănuiești să explorezi cascadele și canioanele, asigură-te că ai încălțăminte adecvată pentru teren accidentat.
Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice 7

Samothraki este o destinație minunată pentru cei care caută aventuri în natură, istorie bogată și plaje sălbatice.

Samothraki - Cunoscută pentru cascadele sale naturale și plajele sălbatice 10

Cu peisajele sale naturale impresionante și atmosfera sa liniștită, insula promite o experiență de neuitat.

Koufonisia – Un paradis neexplorat, cu ape turcoaz și nisip fin.

Koufonisia - Un paradis neexplorat, cu ape turcoaz și nisip fin.

Koufonisia, un ansamblu de insule din arhipelagul Cicladelor, Grecia, este un paradis ascuns, renumit pentru apele sale turcoaz și nisipul fin.

Koufonisia - Un paradis neexplorat, cu ape turcoaz și nisip fin 2

Aceste insule mici sunt un refugiu perfect pentru cei care caută frumusețea naturală într-un cadru liniștit și neaglomerat.

Cum Ajungi în Koufonisia?

Koufonisia - Un paradis neexplorat, cu ape turcoaz și nisip fin 3

Pentru a ajunge în Koufonisia, majoritatea turiștilor zboară până la aeroportul din Naxos sau Santorini și de acolo iau un feribot. Există, de asemenea, feriboturi directe din Pireu (Atena), dar călătoria poate dura între 4 și 7 ore, în funcție de tipul feribotului și de opriri.

Ce Plaje Să Vizitezi în Koufonisia?

Koufonisia - Un paradis neexplorat, cu ape turcoaz și nisip fin 4
 • Plaja Pori: Este una dintre cele mai îndepărtate plaje, dar și una dintre cele mai spectaculoase, cu nisip fin și ape cristaline.
 • Plaja Finikas: Mai izolată și liniștită, Finikas este ideală pentru cei care caută să scape de aglomerație.
 • Plaja Italida: Cunoscută pentru apele sale turcoaz și nisipul alb, Italida este perfectă pentru înot și relaxare.

Ce Poți Face în Koufonisia?

Koufonisia - Un paradis neexplorat, cu ape turcoaz și nisip fin 5
 • Plimbări cu Barca: Multe excursii cu barca sunt disponibile pentru a explora peșterile marine și plajele inaccesibile pe uscat.
 • Explorarea pe Bicicletă: Închiriază o bicicletă pentru a explora insula la propriul ritm. Insula este suficient de mică pentru a putea fi străbătută într-o zi.
 • Snorkeling: Apele limpezi sunt ideale pentru snorkeling, oferind șansa de a vedea o varietate de viață marină.

Unde Să Mănânci în Koufonisia?

taverna 6
 • Fystiki Bar: Oferă o selecție excelentă de mezedes (aperitive grecești) și fructe de mare, tavernă cu vedere splendidă la mare.
 • Kapetan Nikolas: Cunoscut pentru preparatele sale tradiționale cicladice și peisajul pitoresc.

Ce Cazare Este Disponibilă în Koufonisia?

Koufonisia oferă o gamă largă de opțiuni de cazare, de la camere de oaspeți și pensiuni la hoteluri mai sofisticate și vile private. Multe dintre acestea oferă vederi minunate spre mare și se află în apropierea plajelor.

Sfaturi pentru Călători în Koufonisia

Koufonisia - Un paradis neexplorat, cu ape turcoaz și nisip fin 6
 • Rezervă din Timp: În sezonul de vârf, cazările și feriboturile se pot umple rapid, așa că este bine să planifici din timp.
 • Plata cu Cash : Deși există ATM-uri pe insulă, este recomandat să ai la tine și numerar, deoarece unele locații mici pot să nu accepte carduri de credit.
 • Protecție Solară: Soarele poate fi foarte puternic, așa că nu uita de protecție solară, pălării și hidratare corespunzătoare.

Koufonisia este cu adevărat un paradis neexplorat, oferind peisaje naturale spectaculoase, ape cristaline și o atmosferă de relaxare și liniște. Este destinația ideală pentru cei care doresc să se reconecteze cu natura, departe de aglomerația și zgomotul vieții urbane.

Antipaxos – Mică și încântătoare, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia.

Antipaxos - Mică și încântătoare, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia.

Antipaxos, mică și încântătoare, este recunoscută pentru frumusețea sa naturală și plajele uimitoare, fiind considerată una dintre cele mai frumoase destinații de plajă din Grecia.

Antipaxos - Mică și încântătoare, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia 2

Această insulă oferă o evadare perfectă pentru cei care caută liniște și natură nealterată.

Cum Ajungi pe Antipaxos?

Antipaxos - Mică și încântătoare, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia 3

Deși Antipaxos nu are propriul aeroport, vizitatorii pot ajunge aici prin intermediul vaselor de croazieră sau al barcilor de închiriat din Paxos sau Corfu. Călătoria cu barca din Paxos este o opțiune populară, fiind și cea mai directă metodă de a ajunge pe insula Antipaxos.

Ce Plaje Să Vizitezi pe Antipaxos?

Antipaxos - Mică și încântătoare, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia 5
 • Plaja Voutoumi: Cu apele sale turcoaz și nisipul alb, Voutoumi este adesea descrisă ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia. Este accesibilă pe mare și reprezintă un loc ideal pentru înot și snorkeling.
 • Plaja Vrika: O altă plajă uimitoare de pe Antipaxos, Vrika, oferă nisip fin și ape cristaline, fiind perfectă pentru relaxare și băi de soare.

Ce Activități Poți Face pe Antipaxos?

Antipaxos - Mică și încântătoare, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia 6
 • Explorarea pe Mare: Închirierea unei bărci pentru a explora coasta insulei și plajele ascunse este o activitate populară printre vizitatori.
 • Degustare de Vinuri: Antipaxos este renumită pentru podgoriile sale pitorești. Multe dintre acestea oferă tururi și degustări de vin, o oportunitate excelentă de a gusta vinurile locale.

Unde Să Mănânci pe Antipaxos?

taverna 4

Deși Antipaxos este o insulă mică, vizitatorii pot găsi taverne tradiționale care servesc fructe de mare proaspete și specialități grecești. Tavernele de pe plajele Voutoumi și Vrika oferă nu doar mâncare delicioasă, dar și vederi spectaculoase asupra Mării Ionice.

Ce Cazare Este Disponibilă pe Antipaxos?

Antipaxos - Mică și încântătoare, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia 7

Opțiunile de cazare pe Antipaxos sunt limitate, dat fiind caracterul său necontaminat și mărimea redusă. Cu toate acestea, există câteva vile și case de închiriat care oferă o experiență autentică și confortabilă pentru cei care doresc să petreacă mai mult timp pe insulă.

Sfaturi pentru Călători în Antipaxos

Antipaxos - Mică și încântătoare, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia 4
 • Planifică în Avans: Datorită dimensiunii sale mici și popularității în rândul turiștilor, este recomandat să planifici vizita și rezervările de cazare din timp.
 • Adu-ți Provizii: Având în vedere numărul limitat de magazine și facilități, este o idee bună să aduci cu tine apă, gustări și orice alte provizii necesare pentru ziua petrecută pe insulă.
 • Protecție Solară: Nu uita de protecție solară, pălării și umbrele pentru plajă, deoarece soarele poate fi intens pe parcursul zilei.

Antipaxos este un paradis ascuns care așteaptă să fie descoperit de cei care caută frumusețea naturală și liniștea într-una dintre cele mai pitorești locații din Grecia. Cu plajele sale impresionante și apele cristaline, Antipaxos promite o escapadă memorabilă departe de agitația vieții cotidiene.

Cele mai puțin cunoscute plaje din Grecia? Gânduri În concluzie

Iată că am văzut care sunt cele mai puțin cunoscute plaje din Grecia, care merită atenția ta, alături de cele mai frumoase plaje din Grecia.

Descoperirea unei plaje izolate poate aduce o senzație de eliberare și o reînnoire a spiritului, departe de zgomotele și stresul cotidian. Aventura de a găsi aceste locuri ascunse contribuie la frumusețea experienței, implicând drumuri mai puțin călcate și momente de intimitate cu peisaje care par neatinse de civilizație. Fie că este vorba de o plajă cu nisip fin, un golf protejat de pietre sau o coastă sălbatică, fiecare colț ascuns pe care te lași surprins îți oferă o perspectivă nouă asupra bogăției naturale a Greciei.

în cazul în care îți dorești o vacanță de vis în Grecia, această țară superbă foarte vizitată de către turiștii români, cu plaje aproape de România și care oferă multă liniște, relaxare și aceiași autenticitate grecească. Vacanță plăcută! 🙂


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *