Cele mai Interesante locuri de vizitat în Florența în 2024!

Cele mai bune locuri de vizitat în Florența O călătorie prin istorie și cultură

Când pășiți în inima Florenței, nu puteți să nu fiți captivați de grandioasa Catedrală Santa Maria del Fiore, cunoscută și sub numele de Duomo. Acest simbol al orașului și capodopera arhitecturală vă invită să explorați istoria și frumusețea sa:

Cele mai bune locuri de vizitat în Florența O călătorie prin istorie și cultură 2

Duomo din Florența

 • Începuturile Duomo: Construcția acestei structuri impresionante a început în anul 1296, sub îndrumarea arhitectului Arnolfo di Cambio. Viziunea sa era să creeze o catedrală ce va întrece splendoarea clădirilor grecești și romane, precum și pe cele din orașele rivale Siena și Pisa. Edificiul a fost ridicat peste ruinele bisericii Santa Reparata, care fusese catedrala orașului înainte de construirea Duomo.
 • Capodopera lui Brunelleschi: Domul catedralei, realizat de genialul Brunelleschi, a fost finalizat în anul 1436 și reprezintă o adevărată minune inginerească și arhitecturală. Cu o înălțime de 114.5 metri și un diametru de 45.5 metri, este cel mai mare dom din zidărie construit vreodată, realizat fără a folosi structuri de susținere. Această realizare a servit drept inspirație pentru designul lui Michelangelo al cupolei Bazilicii Sfântul Petru din Roma.
 • Artă și Istorie în Interiorul Duomo
  • Fațada, adăugată în 1887 de arhitectul Emilio de Fabris, este bogat ornamentată și colorată vibrant, în contrast cu interiorul auster, unde vizitatorii pot admira operele unor mari artiști precum Vasari, Paolo Uccello și Andrea del Castagno.
  • Printre lucrările notabile se numără Mozaicul lui Gaddo Gaddi, Frescele lui Santi di Tito, ceasul realizat de Paolo Uccello și Vitraliul lui Lorenzo Ghiberti.
  • Complexul catedralei include și Baptisteriul, construit înaintea catedralei, datând posibil din secolul al VI-lea, cu celebrele mozaicuri din secolul al XIII-lea care prezintă scene biblice.
  • Ușile nordice și estice ale Baptisteriului, create de Lorenzo Ghiberti, sunt deosebite. Ușile estice, cunoscute sub numele de „Porțile Paradisului”, au necesitat 28 de ani pentru a fi completate și prezintă zece panouri cu scene din Vechiul Testament.
Cele mai bune locuri de vizitat în Florența O călătorie prin istorie și cultură 3

Duomo a fost martorul multor evenimente istorice, găzduind Consiliul Florenței în 1439, oferind platforma pentru predicile lui Girolamo Savonarola și fiind locul unde a avut loc asasinarea lui Giuliano de Medici în 1478. Această catedrală nu este doar un monument, ci și un cronicar al istoriei și culturii florentine, care continuă să inspire și să uimească vizitatorii din întreaga lume.

Galeria Uffizi

Galeria Uffizi

Pe măsură ce călătoria dvs. prin Florența continuă, vă veți îndrepta spre una dintre cele mai prestigioase instituții culturale ale Europei. Fondată în anul 1560 de Cosimo I de’ Medici, această galerie era inițial destinată birourilor administrative ale familiei Medici, dar destinul său cultural a fost pecetluit în 1581, când a fost transformată în muzeu, găzduind statui antice, busturi și lucrări de artă.

 • Capodopere Renascentiste: Aici, veți fi în compania unor opere de artă care au definit Renașterea, realizate de maeștri precum Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli, Rafael, Titian și Caravaggio. Printre lucrările emblematice expuse se numără „Nașterea lui Venus” a lui Botticelli, „Buna Vestire” a lui Leonardo da Vinci, „Sfânta Familie” a lui Michelangelo, „Madonna cu paharul” a lui Rafael, „Venus din Urbino” a lui Titian și „Bacchus” a lui Caravaggio. Aceste capodopere sunt o mărturie a geniului artistic ce a înflorit în Florența, orașul care i-a inspirat pe acești artiști legendari.
 • Modernizare și Accesibilitate: În 2016, Galeria Uffizi a finalizat un proiect ambițios de renovare, numit New Uffizi, care a dublat spațiul de expunere și a adus îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește iluminatul, sistemul de climatizare și securitatea. În urma acestei transformări, capacitatea galeriei a crescut la 101 săli, extinzându-se chiar și în zone anterior utilizate de Arhivele de Stat ale Florenței. Acest proiect a permis ca mai multe opere de artă să fie expuse publicului larg, iar vizitatorii au acum posibilitatea să se bucure de o experiență culturală îmbogățită în inima Florenței.
Galeria Uffizi 2

În prezent, Galeria Uffizi atrage aproximativ 2 milioane de vizitatori anual, fiind una dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume. Cu o moștenire istorică și artistică profundă, Galeria Uffizi nu este doar un punct de referință pentru iubitorii de artă, ci și o destinație obligatorie pentru orice turist care pășește pe străzile pline de istorie ale Florenței.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Pe măsură ce vă plimbați prin Florența, unul dintre simbolurile sale cele mai iubite și recunoscute, Ponte Vecchio, vă așteaptă cu o istorie bogată și o prezență culturală impunătoare. Acest pod, cel mai vechi din oraș, își are originile în epoca romană și a fost reconstruit în 1345 de Neri di Fioravante, rezistând testului timpului și al elementelor naturii.

Ponte Vecchio 2
 • Structura și Designul Ponte Vecchio
  • Lungimea de 95 de metri și lățimea de 20 de metri, cu trei arce și o deschidere centrală de 30 de metri, fac din Ponte Vecchio un punct de referință arhitectonic impresionant.
  • Casele mici de-a lungul podului, inițial compacte, au fost modificate de-a lungul timpului, oferind astăzi o imagine pitorească care atrage privirile turiștilor și fotografilor.
Ponte Vecchio 3
 • Evoluția Comercială a Ponte Vecchio
  • De-a lungul secolelor, magazinele de pe pod au fost ocupate de măcelari, însă din 1593, acestea au fost înlocuite cu ateliere de bijuterii, oferind o atmosferă unică și o experiență de cumpărături de neuitat pentru vizitatori.
Ponte Vecchio 4
 • Reziliența și Importanța Istorică a Ponte Vecchio
  • Ponte Vecchio este un martor al istoriei, supraviețuind inundațiilor, războaielor și conflictelor sociale, ceea ce îl face astăzi o atracție turistică de neegalat.
  • Coridorul Vasari, construit pentru Cosimo I, trece deasupra clădirilor de pe pod, asigurând o călătorie sigură între Palazzo Pitti și Palazzo Vecchio.
  • Vederea de pe pod asupra râului Arno și a celorlalte poduri este de neuitat, făcând din Ponte Vecchio un loc preferat de turiști.
Ponte Vecchio 2 4

Când vizitați acest pod plin de istorie, sunteți conectați nu doar la inima culturală și artistică a Florenței, ci și la marii artiști precum Michelangelo, Leonardo, Dante și Galileo, care au mers pe aceleași pietre și au admirat aceleași peisaje. Ponte Vecchio nu este doar o structură, este un simbol viu al moștenirii culturale și artistice, unul dintre cele mai fotografiate și vizitate locuri din Florența.

Palatul Pitti și Grădinile Boboli

Palatul Pitti și Grădinile Boboli

Pe măsura ce continuați să explorați Florența, o vizită la Palazzo Pitti vă oferă o incursiune în viața de lux a familiei Medici și în bogăția artistică care a înflorit sub patronajul lor. Acest palat grandios, care a devenit reședința principală a familiei Medici în secolul al XVI-lea, este o comoară a Renașterii și Barocului, cu galerii ce găzduiesc colecții de artă de neprețuit.

Palatul Pitti și Grădinile Boboli 2
Palatul Pitti și Grădinile Boboli 4
 • Galeria Palatină: În inima Palazzo Pitti, veți descoperi Galeria Palatină, un sanctuar al picturii renascentiste și baroce. Aici sunt expuse lucrări ale unor maeștri precum Rafael, Titian și Rubens, transformând fiecare vizită într-o lecție de istorie a artei. Fiecare cameră a galeriei este decorată cu opere de artă și mobilier opulent, reflectând gusturile și bogăția familiei Medici.
Palatul Pitti și Grădinile Boboli 5
Palatul Pitti și Grădinile Boboli 3
 • Istoria Palazzo Pitti: Construit inițial pentru Luca Pitti, un bancher ambițios și rival al familiei Medici, palatul a fost achiziționat ulterior de această familie influentă. Sub conducerea lor, Palazzo Pitti a devenit centrul puterii și al culturii în Florența, adăpostind colecții impresionante de artă și bijuterii. Transformările succesive au extins și îmbogățit palatul, adăugând noi aripi și galerii pentru a găzdui colecțiile în creștere ale familiei.
Palatul Pitti și Grădinile Boboli 6
Palatul Pitti și Grădinile Boboli 7

Acest palat nu este doar un monument al opulenței Medici, ci și o poartă către trecutul artistic al Florenței. Vă recomandăm să alocați timp pentru a admira și grădinile Boboli, care înconjoară palatul, oferind o oază de liniște și frumusețe, unde natura și arta se îmbină armonios. Grădinile sunt punctate de sculpturi, fântâni și alei care vă vor conduce pe cărările istoriei, într-o lume în care Michelangelo, Leonardo, Dante și Galileo s-au plimbat și au fost inspirați.

Palatul Pitti și Grădinile Boboli 8

Bazilica Santa Croce

Bazilica Santa Croce

Pe măsură ce vă pierdeți în frumusețea și istoria Florenței, un alt monument care nu trebuie ratat este impresionanta Bazilica Santa Croce. Situată în inima orașului, pe Piazza Santa Croce, bazilica este cunoscută ca fiind cea mai mare biserică franciscană din lume și un veritabil muzeu de artă și istorie. Iată ce vă așteaptă în acest loc încărcat de semnificații:

 • Mormintele Ilustre: În interiorul bazilicii veți găsi mormintele unor figuri emblematice ale Renașterii, cum ar fi Michelangelo, Galileo Galilei și Gioachino Rossini, alături de alte personalități care au modelat cultura și știința italiană și mondială.
 • Capodopere Artistice: O colecție impresionantă de artă vă așteaptă să fie descoperită, cu lucrări realizate de maeștri precum Giotto, Brunelleschi, Vasari, Gaddi și Donatello, care au lăsat o amprentă profundă în istoria artistică a Florenței.
 • Arhitectura Gotica: Inițiată de Arnolfo di Cambio în anul 1294, bazilica se remarcă prin stilul său gotic și prin cele 16 capele, decorate cu fresce realizate de Giotto și studenții săi, care adaugă o notă de unicitate și splendoare.

În timpul vizitei dvs., veți simți spațiul vast al interiorului bisericii, cu naosul său larg și ferestrele colorate în stil vitraliu, opera lui Agnolo Gaddi. Deși unele fresce au suferit daune în urma inundației din 1966, multe opere de artă notabile încă împodobesc pereții, purtându-vă prin capitolele istoriei Florenței.

Bazilica Santa Croce 2

Pentru a vă planifica vizita, am trecut mai jos lista cu câteva informații utile de reținut.

 • Orar: Luni – Sâmbătă: 09.30 – 17.30; Duminică și sărbători: 14.00 – 17.30
 • Prețuri Bilete: Adulți: 6.00 Euro; Copii (11 – 17 ani): 4.50 Euro; Copii (sub 11 ani): Gratuit; Persoane cu dizabilități: Gratuit; Ghid audio: +1 Euro
 • Coordonate GPS: Latitudine: 43.768688, Longitudine: 11.262050

Vizitând Bazilica Santa Croce, nu doar că veți fi înconjurat de măreția arhitecturală și artistică, dar veți păși și pe urmele unor giganți ai culturii cum ar fi Michelangelo, Leonardo, Dante și Galileo, care au influențat profund lumea în care trăim astăzi. Această bazilică nu este doar un loc de adorație, ci un monument viu al Florenței, o cronică a istoriei și culturii care continuă să inspire și să uimească vizitatorii din întreaga lume.

Galeria dell’Accademia

Galeria dell'Accademia

Pe măsură ce vă îndreptați atenția către Galleria dell’Accademia di Firenze, veți descoperi o lume unde arta renascentistă și geniul sculptural al lui Michelangelo sunt la ele acasă. Aici, în inima Florenței, este adăpostită una dintre cele mai faimoase sculpturi din lume, „David”, o operă care a devenit sinonimă cu perfecțiunea artistică și cu orașul însuși.

 • Sculpturi de Michelangelo: Alături de „David”, veți fi captivați de alte capodopere ale lui Michelangelo expuse aici, inclusiv lucrări neterminate precum „Prizonierii” și statuia neterminată a „Sfântului Matei”, care vă oferă o perspectivă rară asupra procesului creativ al artistului.
 • Picturi Florentine: Nu doar sculpturile sunt în centrul atenției, ci și o vastă colecție de picturi realizate de artiști florentini, care acoperă perioada 1300-1600, de la Renașterea timpurie până la cea înaltă. În galerie veți găsi lucrări de Paolo Uccello, Domenico Ghirlandaio, Sandro Botticelli și Andrea del Sarto, care vă vor transporta în epoca de aur a artei florentine.
 • Instrumente Muzicale Antice: În plus, galeria păstrează și o colecție fascinantă de instrumente muzicale antice, modele din ipsos realizate de Lorenzo Bartolini și Luigi Pampaloni, precum și modelul original în ipsos al sculpturii „Ratto delle Sabine” de Giambologna, oferind o perspectivă completă asupra diversității culturale a Florenței.
Galeria dell'Accademia 2

Explorând Galleria dell’Accademia, veți avea oportunitatea unică de a studia și aprecia aceste opere de artă istorice de aproape, într-un cadru care respiră istorie și măiestrie artistică. Pentru a evita cozile lungi și pentru a vă bucura de aceste capodopere în ritmul propriu, vă recomandăm să vă rezervați biletul în avans, asigurându-vă astfel accesul fără întârziere la acest templu al artei renascentiste.

Capelele de Medici

Capelele de Medici

Explorând Capelele de Medici, veți pătrunde într-un spațiu sacru care reflectă puterea și influența familiei Medici în Florența, o familie care a modelat istoria și cultura orașului. Iată ce veți descoperi în această secțiune a Basilicii San Lorenzo:

Capelele de Medici 2
 • Sagrestia Nuova (Sacristia Nouă)
  • Proiectată de Michelangelo, această capelă este un sanctuar al sculpturii și arhitecturii renascentiste, unde puteți admira celebrele sculpturi „Noaptea” și „Ziua”, precum și „Amurgul” și „Zorii”.
  • Comandată de Cardinalul Giulio de Medici și Papa Leon al X-lea ca mausoleu pentru familia Medici, capela găzduiește monumente funerare și statui impresionante, inclusiv „Aurora” și „Crepusculul” pe mormântul lui Lorenzo, Duce de Urbino, și „Ziua” și „Noaptea” pe mormântul lui Giuliano, Duce de Nemours.
 • Sagrestia Vecchia (Sacristia Veche)
  • Aceasta este o capodoperă a arhitecturii renascentiste timpurii, concepută de Brunelleschi, și se remarcă prin simplitatea și echilibrul formelor sale.
 • Cripta și Capela Prinților
  • În Criptă se află mormintele mai multor membri ai familiei Medici, în timp ce Capela Prinților, sau Cappella dei Principi, impresionează prin dimensiunile sale mari și decorațiunile opulente, cu marmură încrustată cu pietre semiprețioase, fiind construită de Ferdinand I de Medici.
Capelele de Medici 3

Planificându-vă vizita la Capelele de Medici, veți avea ocazia să vă conectați cu spiritul Renașterii și să simțiți prezența unor figuri istorice remarcabile precum Leonardo, Dante, și Galileo. Iată câteva informații practice pentru vizită:

 • Program de vizitare: Marți până Duminică, de la 8:15 AM la 1:50 PM, durata turului fiind de aproximativ 90 de minute.
 • Prețuri bilete: Adulți – €15, Tineri adulți (18-24 ani) – €7, Copii (6-17 ani) – €4. Biletele pot fi achiziționate online sau direct de la casa de bilete.

O vizită la Capelele de Medici nu este doar o lecție de istorie a artei, ci și o călătorie emoționantă prin timp, în inima Florenței, unde veți simți ecoul pașilor marilor personalități care au umblat pe aceleași coridoare acum multe secole.

Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo

Dându-vă timp să respirați după plimbările prin inima artistică a Florenței, urcușul către Piazzale Michelangelo vă va răsplăti cu una dintre cele mai spectaculoase panorame asupra orașului. Aici, priveliștea se deschide larg, oferindu-vă o imagine de neuitat asupra capodoperelor arhitecturale și a spiritului renascentist care pulsează în Florența.

 • Panorama Florenței: Privind de pe colina unde se află piața, privirea va călători peste acoperișurile roșii, trecând de la Ponte Vecchio, la majestuoasa Cattedrale di Santa Maria del Fiore, și mai departe către silueta distinctă a Palazzo Vecchio, toate locațiile cuprinzând întreaga istorie și cultură a Florenței.
 • Omagiu adus lui Michelangelo: Piazzale Michelangelo nu este doar un punct de observație, ci și un tribut adus marelui artist Michelangelo, al cărui impact asupra orașului este eternizat prin copiile de bronz ale lucrărilor sale, inclusiv celebra statuie a lui David și alegoriile pentru Noua Sacristie a Capelei Medici.
Piazzale Michelangelo 2
 • Acces și momente ideale pentru vizită
  • Călătoria către Piazzale Michelangelo este o plăcere în sine, fie că alegeți să vă plimbați pe jos aproximativ 1.5 km de la Ponte Vecchio, să luați un taxi sau să folosiți transportul public.
  • Experiența panoramică este gratuită, disponibilă oricărui vizitator care dorește să captureze frumusețea orașului în lumina zilei sau în nuanțele pastelate ale apusului, când Piazzale Michelangelo se umple de oameni veniți să admire cum soarele apune peste Florența.
Piazzale Michelangelo 3

Înconjurat de alte atracții precum biserica San Miniato al Monte, Grădina cu Trandafiri, Grădina cu Iriși, Galeria Palatină, Grădinile Boboli, Basilica di Santo Spirito și Piazza Santo Spirito, Piazzale Michelangelo este un punct de plecare spre alte experiențe culturale și spirituale, invitându-vă să explorați mai departe moștenirea lăsată de genii precum Michelangelo, Leonardo, Dante, și Galileo.

Muzeul Bargello

Muzeul Bargello

În timp ce vă plimbați prin Florența, o oprire la Muzeul Bargello vă va îmbogăți călătoria culturală cu o colecție impresionantă de sculpturi renascentiste. Clădirea, datând din secolul al 13-lea, are o istorie fascinantă, fiind pe rând sediul magistraturii, sediul poliției, închisoare și acum muzeu național.

 • Colecții remarcabile: La Muzeul Bargello, veți fi întâmpinați de lucrări semnate de nume legendare precum Michelangelo, Donatello, Giambologna și Cellini, fiecare sculptură spunând o poveste despre apogeul artistic al Florenței.
  • În sala dedicată lui Michelangelo, veți putea admira opere cum ar fi „Bacchus” și „Brutus”, în timp ce etajul al doilea vă așteaptă cu sala Donatello, unde puteți contempla celebra statuie „David”, capodopera în bronz a artistului.
  • Colecția de armuri, care datează din secolele al 13-lea până la al 17-lea, împreună cu obiecte de ceramică, bijuterii și numismatică, vă vor conduce printr-o călătorie în timp, de la epoca medievală la Renaștere.
Muzeul Bargello 2
 • Exponate de excepție: Pe lângă sculpturile care au definit Renașterea, muzeul găzduiește și o colecție notabilă de obiecte de artă aplicată și decorațiuni, incluzând broșe medievale franceze, maiolice, și arme.
  • Obiectele de email din colecția Carrand ocupă un loc important, atât ca număr, cât și ca valoare, cu piese precum un porumbel de bronz din manufactura franceză a secolului al 12-lea.
  • Nu în ultimul rând, picturile, precum faimosul Carrand Dittico, și sculpturile limitate ca număr, dar impresionante, precum „Fecioara Tristă” în lemn policrom, vă vor oferi o perspectivă asupra diversității și bogăției culturale a Florenței.
 • Informații utile
  • Adresă: Via del Proconsolo 4, 50122 Florența, Italia
  • Telefon: +39 055 238 8606
  • Program: Deschis de la 8:15 AM la 13:45 PM, închis în prima zi a Anului Nou, Crăciun și 1 Mai.
  • Prețuri bilete: Adulți: 4 Euro; Tineri adulți (18-25 ani) din UE: 2 Euro; Studenți, seniori (peste 65 de ani): Gratuit; Tineri (sub 18 ani): Gratuit; Persoane cu dizabilități: Gratuit.
Muzeul Bargello 3

Fiecare piesă expusă la Muzeul Bargello este o fereastră deschisă către trecutul artistic al Florenței, oferindu-vă ocazia de a vă conecta cu spiritul Renașterii și cu marile personalități precum Michelangelo, Leonardo, Dante, și Galileo care au străbătut străzile pline de istorie ale acestui oraș.

Alte atracții și sfaturi utile

Alte atracții și sfaturi utile

Pe măsură ce vă planificați călătoria în inima Toscanei, Florența vă așteaptă cu o paletă largă de experiențe culturale și gastronomice. Iată câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să vă bucurați de orașul Renașterii la maxim:

 • Cazare și transport
  • Ajungeți în Florența cu zbor către Aeroportul Pisa, situat la aproximativ 80 km distanță. De acolo, trenul sau autobuzul vă vor aduce în inima orașului în circa 1 oră și 20 de minute.
  • Opțiunile de cazare sunt variate, de la hoteluri cu prețuri accesibile precum Hotel Dali și Hotel 900 Toscana, până la locuințe de epocă ca Residenza D’Epoca Al Numero 8.
 • Explorarea orașului și câteva tips-uri legate de cheltuieli
  • Pentru a economisi timp și bani, luați în considerare achiziționarea Florence Pass, care oferă acces gratuit sau cu discount la numeroase muzee și atracții.
  • Majoritatea punctelor de interes, inclusiv Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, și Cattedrale di Santa Maria del Fiore, sunt concentrate în centrul compact al orașului, așa că asigurați-vă că purtați încălțăminte confortabilă pentru plimbări lungi.
 • Gastronomie și shopping
  • Savurați bucătăria locală în restaurante renumite precum SENZ’ALTRO Bistrot, Bottega Di Fattoria-Trattoria Toscana, și Trattoria il Bargello, unde puteți degusta de la Risotto di pesce până la Crostata di Ricotta.
  • Magazinele sunt deschise în intervalul 9:00 AM – 12:00 PM și 3:00 PM – 8:00 PM, iar supermarketurile funcționează fără întrerupere între 9:00 AM și 8:00 PM, ideal pentru cumpărături și suveniruri autentice.

Pentru a vă asigura o experiență cât mai plăcută și fără griji, rețineți că cetățenii Uniunii Europene au nevoie doar de un act de identitate valabil, în timp ce vizitatorii non-UE trebuie să aibă la ei pașaportul. De asemenea, sistemul de adresare din Florența poate fi puțin confuz: adresele comerciale sunt marcate cu roșu și o literă ‘r’, în timp ce adresele rezidențiale au numărări separate.

Este indicat sa aveți și disponibilitatea de a plăti cash pentru a evita orice neplăceri, deși majoritatea locațiilor acceptă carduri de credit. Și nu în ultimul rând, pentru a evita aglomerația, planificați-vă vizita la sfârșitul toamnei, începutul primăverii sau chiar iarna, când orașul este mai puțin aglomerat și temperaturile sunt mai blânde.

Bucătăria florentină și tradițiile locale

Bucătăria florentină și tradițiile locale

Explorând bucătăria florentină, veți descoperi o paletă de gusturi și arome care reflectă dragostea pentru ingrediente locale de înaltă calitate și tehnicile de gătit consacrate. Iată câteva aspecte esențiale ale gastronomiei tradiționale din Florența și Toscana.

Bucătăria florentină și tradițiile locale 2
 • Structura Mesei Tradiționale
  • Antipasti: Începeți cu un aperitiv savuros, precum crostini toscani, pentru a vă deschide apetitul.
  • Primo Piatto: Continuați, de obicei cu paste sau risotto, cum ar fi pappardelle al cinghiale sau ravioli cu pară și pecorino Idelier.
  • Secondo Piatto: Următorul este felul principal, care poate fi carne sau pește, cum ar fi celebra bistecca fiorentina sau spezzatino di cinghiale, acompaniat de un contorno, o garnitură simplă dar savuroasă.
  • Dolce: Încheiați masa cu un desert toscan, precum cantucci și vinsanto sau zuccotto.
Bucătăria florentină și tradițiile locale 3
 • Recomandări pentru o Experiență Culinară Autentică
  • Pentru a savura mâncăruri autentice la prețuri accesibile, evitați zonele turistice și îndreptați-vă spre localuri precum Trattoria Palle D’oro sau Trattoria ZaZa.
  • Nu ratați ocazia de a încerca gelato la una dintre gelateriile de renume din Florența, cum ar fi Gelateria La Carraia sau Vivoli.
  • Un pahar de vin toscan, precum Chianti sau Brunello di Montalcino, este alegerea perfectă pentru a acompania mâncărurile tradiționale și pentru a vă completa experiența culinară.
Bucătăria florentină și tradițiile locale 4
 • Băuturi Tradiționale și Cafea
  • După masă, un digestiv ca grappa sau amaro este servit pentru a ajuta la digestie, în timp ce cafeaua ocupă un loc semnificativ în cultura italiană, cu opțiuni precum caffè espresso sau cappuccino pentru a încheia perfect o masă.
Bucătăria florentină și tradițiile locale 5

În timp ce vă bucurați de aceste delicii culinare, veți simți cum Florența vă revelează tradițiile sale bogate, iar marile personalități precum Michelangelo, Leonardo, Dante și Galileo, vă vor inspira să descoperiți și mai mult din spiritul renascentist care pulsează în inima Toscanei.

În anul 2022, a fost votat cel mai frumos oraș din Europa. Astfel, pe baza tuturor celor prezentate și pe baza votului obținut în anul 2022, putem să spunem că Florența este unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia.

Întrebări Frecvente

FAQ

Dacă planificați o călătorie în Florența, iată câteva întrebări frecvente care vă pot ajuta să vă organizați vizita și să vă bucurați de tot ce are de oferit acest oraș magnific:

 • Ce atracții turistice nu trebuie ratate în Florența?
  • Nu ratați Catedrala din Florența (Duomo) cu fațada sa impresionantă și cele 463 de trepte care vă oferă o panoramă uimitoare a orașului. Vizitați de asemenea Ponte Vecchio, celebrul pod peste râul Arno, cunoscut pentru magazinele sale de bijuterii de lux. Bazilica Santa Croce, locul de odihnă al unor artiști și savanți influenți precum Galileo, Michelangelo și Machiavelli, este de asemenea un punct de interes major. Nu uitați de Galeria Uffizi și Galleria dell’Accademia, unde puteți admira lucrări ale lui Botticelli, Leonardo da Vinci și faimoasa sculptură „David” a lui Michelangelo. Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti și Grădinile Boboli sunt de asemenea locuri pline de istorie, ce oferă o perspectivă asupra trecutului bogat al orașului Florența.
 • Când este cel mai bine să vizitez Florența și care sunt costurile medii?
  • Pentru a evita mulțimile, este recomandat să vizitați atracțiile din Florența dimineața devreme sau după-amiaza târziu. Costul mediu pentru o masă în Florența este de aproximativ 25-35 EUR de persoană. Cele mai bune perioade pentru a vizita sunt în lunile de tranziție, aprilie-mai și septembrie-octombrie, când orașul este mai puțin aglomerat și vremea este plăcută.
 • Alte Informații practice pentru călătoria în Florența
  • Aeroportul principal care deserveste orașul este Aeroportul Amerigo Vespucci (FLR), situat la aproximativ 4 mile de centrul orașului.
  • Limba oficială este italiana, iar moneda este Euro (EUR). Zona de timp este Central European Time (CET), iar tensiunea electrică este de 230V cu tipul de priză F (compatibil cu tipurile C și L).
  • Populația Florenței este de aproximativ 380.000 de locuitori, iar orașul este renumit pentru produsele din piele, în special jachete și genți. Districtul Oltrarno este cunoscut pentru atelierele sale artizanale și magazinele de antichități.
  • Taxiurile din Florența sunt albe, iar tariful de pornire este de 3.30 EUR, crescând la 4.90 EUR după ora 20:00. Prețul mediu al unui hotel în Florența este de aproximativ 120-150 EUR pe noapte. Centrul istoric al Florenței este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și orașul este ușor de parcurs pe jos.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *